О школи

Наша, глогоњска Основна школа „4. октобар“ налази се на северу панчевачке општине и једна је од 22 основне школе на подручју Панчева. Као што је и наше насељено место мало, има око 3000 становника и школа је мала, а на почетку 2013/2014. године броји 208 ученика, распоређених у 11. одељења.

Школа обавља и делатности предшколског образовања и васпитања. У овој школској години за похађање припремног предшколског програма уписано је 29 деце распоређено у две васпитне групе. Од пре две године, тачније од школске 2011/2012. године школа је започела рад над децом од три (3) до пет (5) година.

Иако смо према броју ученика мала школа, наши ученици су марвиљи и у школским односима препознатљиви. О томе сведоче прпознатљиви резултати на такмичењима у знању и на спортском пољу активности,бројна признања освојена на општинским, окружним и републичким такмичењима. Резултати на завршном испиту последње две године показују да су постигнућа наших ученика изнад републичког просека.

За разлику од свих других школа које су веома сличне грађевине наша школа се у много чему разликује. Имамо, чак, три зграде, такозвану стару школу, нову школу и забавиште. Близу је реке Тамиш, а од корита реке дели нас прелепе глогоњске шуме и вијугави одбрамбени насип. Оно чиме смо додатно поносни је чињеница да су око нас чувени глогоњски повртњаци. А одмах поред школе велики прелепи парк.

Стара школа потиче из давнина, краја 19. века. Била је касарна у време Аустроугара, а после Другог светског рата седиште локалне власти. Данас је ми користимо. Ту су савремени кабинети са рачунарском опремом. Ту је музички кабинет са старим пианином, библиотека, кабинет српског језика и школска управа. У новој школи су преостали кабинети, а забавиште спада у најуређеније у околини.

За Глогоњ наша школа представља центар готово свих збивања, нарочито викендом када се на нашим спортским теренима одвијају бројни спортски сусрети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *