Олимпијско дружење

olimpijsko druzenje 1У суботу, 27.9.2014. године у Панчеву су одржане забавно – спортске игре и извор знања ученика основних школа у организацију Омладинског комитета Србије и Војвођанске банке, званичне банке Омладинског тима Србије.

У градском парку, на платоу испред Градске скупштине окупило се око 100 такмичара панчевачких основних школа са којима су се дружили Владе Дивац, легенда српске кошарке и председник Олимпијског комитета Србије са сарадницима, тим менаџера војбођанске банке из Београда, Новог Сада и Панчева.

Учеснике су на почетку Олимпијског дружења поздравили Владе Дивац, Даринка Миљановић Ока, директор панчевачке филијале Војвођанске банке и Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт, пожелевши им добре резултате у бројним забавно–рекреативним играма као што су скок из места, уз помоћ штапа, надвлачење конопца, пренос друга на леђима, укради мараму, и игра спретности окрени се преко своје осе.

Спортски дан испред Градске скупштине протекао је у фер надметању, у правом духу олимпизма у коме су највише успеха имали ученици ОШ „Ђура Јакшић“. По броју освојених бодова други су били ученици ОШ „Вук Караџић“ из Старчева, а трећи су били ученици ОШ „Мирослав Мика Антић“ из Панчева.

Основна школа „4. oктобар“ из Глогоња освојилa је „златну средину“ 6. место. У нашој екипи били су следећи ученици: Анђела Милосављевић, Магдалена Милошевски, Вељко Стоилковић, Алексеј Петровић, Кристина Ракић, Марио Маријану, Матеја Јаћимовски, Николина Додић и Михајло Арсић у пратњи наставника Ивице Новинића.