Одлични резултатих наших математичара

Овогодишњу сезону надметања у знању отворили су најбољи математичари панчевачких основних школа. Наиме, Градско такмичење одржано је 24. фебруара 2018. године у основним школама „Јован Јовановић Змај” и „Свети Сава”.

На основу резултата постигнутих на школском такмичењу из математике „визу” за надметање на градској смотри младих математичара добили су четири ученика и то Борис Додевски, ученик четвртог разреда, и ученици петог разреда Симеон Петковић, Зорана Китановски и Немања Стојановић.

Судећи по освојеном броју бодова наших такмичара можемо извући закључак да су постигнути врло добри резултати. На свом првом такмичарском издању Борис Додевски освојио је 48 бодова. То је резултат који обећава даље напредовање и још бољи резултат на такмичењу идеће године.

Када су у питању наши петаци резултат је далеко бољи. Немања Стојановић, освојио је 53 бода и награђен похвалом. Зорана Китановски освојила је 60 бодова и њој је припала трећа награда, док је Симеон Петковић освојио 75 бодова и заслужено освојио друго место, одличну награду.

Имајући у виду број освојених бодова реално је очекивати да ово троје ученика избори пласман на Регуларно такмичење из математике.

За успехе математичких нада ОШ „4. октобар”, недвосмислено велике заслуге има Оливер Петковић, професор математике и рачунарства који већ 15 година учи, усмерава ученике ка математици, информационим технологијама и логичком промишљању и закључивању.

Окружно такмичење из математике за Јужнобанатски округ одржава се 25. марта 2018. године у Вршцу.