Обележен Дан школе

Полагањем венца на споменик за ослобођење Глогоња палим борцима у Другом светском рату, 4.октобра, започело је овогодишње обележавање Дана школе. Наша школа, од окончавања, Другог светског рата носи ово име у спомен на дан када су партизанске јединице у садејству са Црвеноармијском восјком донели слободу победивши фашизам и немачку војску.

У оквиру обележавања Дана школе и ове године одржана је изложба кућних љубимаца, као и изложба ликовних радова у којима су приредили ученици нижих разреда.

А током дана, веома узбудљиво било је на сва три школска спортска терена. На кошаркашком терену надметали су се ученици нижих разреда у бројним спортским вештинама. На фудбалском терену снаге и умеће у овом спорту одмеравали су седмаци и осмаци. Овог пута победа је припала вицематурантима наше школе. Велику пажњу привукла је утакмица између екипа шестог разреда наше школе и школе „Олга Петров“ из Банатског Брестовца. Славили су Брестовчани који су прошле године претрпели убедљив пораз. На одбојкашком терену одвијало се надметање наших и брестовачких одбојкашица. Овога пута за разлику од прошле године Глогоњке су биле убедљиво боље.

У вечерњим часовинма директор школе Драган Јањић организовао је свечаност за наставно особље, наше пензионере, претставнике локалне заједнице и директоре Панчевачких школа. Овогодишњи јубиларци су Оливер Петковић, професор математике и информатике који у школи ради непрекидно десет пуних година и Верица Рувчевски помоћни радник са стажом од пуних двадесет година у школи.