Обележен Дан школе

Основна школа „4. октобар“ низом пригодних манифестација обележила је Дан школе. Целодневна прослава започела је продајним базаром ученика нижих разреда који су за ову прилику донели мноштво половних играчака које су размењивали или пак, продавали по симболичним ценама.

Током преподнева ученици другог и трећег разреда на школским спортским теренима организовали су бројна такмичења, а највећу пажњу ученика и родитеља привукло је такмичење у повлачењу конопца. У категорији девојчица, победник је екипа II1 разреда, а у конкуренцији дечака III1. Прваци су по традицији осликавали простор испред школе.
Централни догађај који је привукао велико интересовање наших ученика је показна вежба гашења пожара и спасавање повређених и угрожених лица у објекту који је извела професионална ватрогасна бригада МУП-а Панчево у сарадњи са Добровољним ватрогасним друштвом Глогоњ.

Након приказане вежбе ученици наше школе имали су прилику да се друже са ватрогасцима који су, притом, одговарали на питања знатижељних ђака. И не само то, веома расположени ватрогасци упознали су ученике са модерном ватрогасном техником и опремом коју користе. Ипак, највеће интересовање наших ученика привукла су савремена ватрогасна возила. На крају ове вежбе и дружења ученика и ватрогасаца пао је договор за ново дружење, можда већ следеће године, почетком октобра.

fudbaleriПо традицији обележавање Дана школе прате бројна спортска надметања. Ове године необично живо било је на одбојкашком терену. Ипак, највеће интересовање ученика било је за надметање фудбалских екипа наше школе и ОШ „Олга Петров“ из Банатског Брестовца. Овога пута Брестовчани су били бољи. Славили су обе победе. Навијање је било право спортско, без ружних речи и било какве агресије. Потом је уследило заједничко дружење обавезне сендвиче и сокове.

На крају дана, када су ученици задовољни свиме што су видели отишли својим кућама, директор школе приредио је забаву којој су присуствовали сви наставници, пензионери наше школе, директори панчевачких основних школа, представници Школског одбора, Савета родитеља и локалне самоуправе.

Током свечаности уручени су пригодни поклони овогодишњим јубиларцима за непрекидан рад у образовању и васпитању.