Награде из немачког језика

На такмичењу из немачког језика у организацији удружења „Maria Theresiopolis” на нивоу државе учествовало је око седамсто ученика. Конкуренција јесте била велика, али је глогоњска школа и ове године забележила запажене резултате. Такмичење се реализовало у категорији рецитација, писања састава, као и у категорији састављања дијалога и глуме на немачком у влогу.

Ученик петог разреда Лука Радоњић, је освојио друго место и награђен је ваучером за куповину у књижари, а Невена Роквић, такође ученица петог разреда, освојила је посебну награду и друго место, такође, у категорији петог и шестог разреда на нивоу државе. Њихова наставница је Родика Марјану. Припрема за такмичење се одржала на додатној настави и уз много додатног рада наставнице са ученицима, како би учешће било што успешније. Организатор такмичења је немачко удружење „Maria Theresiopolis” у сарадњи са Гете-Институтом уз професионалну комисију, при чему је програм такмичења веома мотивишућ за ђаке да се изразе писмено као и усмено на страном језику. Ово је већ четврта година за редом да водећа места из немачког језика освајају ђаци из основне школе „4. октобар”. Петаци и шестаци су са вољом учили песмице и веома их креативно представили уз тачну дикцију и леп изговор, док су се ђаци седмог и осмог разреда такмичила у категорији глуме на немачком језику. Тако су, на пример, Дуња Топал и Лана Јовановић лепо презентовале битна хигијенска средства за здраву и лепу кожу лица код тинејџера, Теодора Николић и Катарина Марчета су лепо представиле село и битна места у видео-снимку, Филип Зарић, Илија Кривокућа и Павле Јовановић су одглумили добро осмишљен импровизован интервју о Новаку Ђоковићу, а Страхиња Јовановић и Вук Димитриевски су креативно излагали о Бундеслиги. За њихов труд и рад добили су похвалнице.

Похваљени дипломама су осим награђених Невене Роквић и Луке Радоњића били и следећи ђаци: Лазар Богдановић, Филип Зебић, Милена Арсић, Кристиан Грујић, Ива Трајковић, Милица Ђорђиевски, Андреј Карафиловски, Драгана Спасић.