Дан школе „4. октобар”

Овогодишње обележавање дана школе протекло је у знаку спорта и заштите животне средине.

Дан уочи 4. октобара, празника наше школе и дан ослобођења Глогоња од фашизма у организацији школског парламента одржано је акција уређења школског дворишта на којој су учествовали ученици вишег разреда. Била је то своје својеврсна увертира, за бројне сутрашње активности.

Будући да је 4. октобар, светски дан заштите животиња, по традицији је организована изложба кућних љубимаца која је пробудила велику пажњу ученика тако и њихове родитеље. За учеснике ове занимљиве изложбе школа је обезбедила мноштво слаткиша и других ђаконија.

Ученици од 1. до 4. разреда са својим учитељицама приредили су занимљив програм. Такмичили су се у ношењу јаја и надвлачењу конопца. Ова надметања пратила је раздрагана атмосвера и здушно навијање присутних.

Ђаци. прваци, су на плочнику испред старог здања школе заједно са својим учитељем цртали мотиве из школског и сеоског живота.

На спортским теренима школе организован је турнир у малом фудбалу на коме су учествовале четири екипе од петог до осмог разреда. Навијање је било спортско и фер све под слоганом да победи најбољи. У финалној утакмици нашле су се екипе ученика шестог и седмог разреда. И заиста су победили најбољи – екипа шестог разреда. Њиховој срећи и задовољству није било краја.

У предвечерје у школској трпезарији директор школе, Драган Јањић, приредио је свечаност за учитеље наставнике, чланове Школског одбора, представнике локалне заједнице на којој су уручени поклони Гордани Јовановић, професору хемије која је ове године отишла у заслужену пензију и Даници Арсић којој је у овој години напунила 30 година радног стажа.