Бранислав освојио трећу награду на државном такмичењу из математике

На државном такмичењу из математике одржаном у Јагодини, 13.05.2023. ученик осмог разреда наше школе, Бранислав Убовић, освоји је трећу награду у конкуренцији сто најбољих осмака у Србији.

Након освојене треће награде на општинском и прве награде на окружном такмичењу Бранислав је изборио пласман на државно такмичење. Државно такмичење је одржано у Јагодини у организацији Друштва математичара Србије. У конкуренцији сто најбољих математичара у категорији осмих разреда, освојио је трећу награду и окитио се бронзаном медљом. Успех је још значајнији када се узме у обзир да су у истој конкуренцији били и ученици осмог разреда Математичке гимназије у Београду, као и других специјалних одељења при неким основним школама у којима се ради математика по посебном, напредном, програму.

Наставник и ментор који је пратио рад Бранислава Убовића и припремао га за такмичења је Оливер Петковић, професор математике и рачунарства у нашој школи.

Ово је највећи успех на математичким такмичењима који је забележен у досадашњем раду наше школе. Овај резултат је велики подстрек за његов даљи рад. Иако награде нису новчане, јер новац за младе овог узраста не треба да буде приоритет, за његову будућност не треба бринути. Жеља му је да се прикључи погону Математичке гимназије и надамо се да ће се његова жеља остварити.